Stii sa primesti?

Date Feb 15, 2016 Comments no responses
13018-storm-troopers-gift-giving-1366x768-digital-art-wallpaper

Suntem invatati de mici ca e bine si frumos sa oferim, asa ca multi o fac cu mare usurinta.

Cum stam insa cu primitul?

Pana acum ceva ani imi era foarte greu sa primesc. Simteam ca daca nu spun: “Nu este nevoie”, “Nu trebuia”, “Nu este cazul” sau ceva asemanator atunci cand cineva imi aprecia munca printr-o lauda, eram perceput ca fiind egoist.

Imi era teama sa nu mi se “urce la cap”. Simteam acelasi lucru si cand cineva imi facea un cadou sau pur si simplu imi oferea ceva.

De cele mai multe ori le refuzam sau le primeam dupa ceva munca de convingere.

Recunosc faptul ca ma simteam aiurea.

De ce ne simtim vinovati sau egoisti, ca nu meritam sau ca “ni se urca la cap” atunci cand cineva ne ofera o lauda sau un cadou?

Pentru ca asa am fost programati de mici.

Hai sa facem un mic exercitiu de imaginatie: esti fata in fata cu un client sau partener de afaceri si acesta iti spune: “Am lucrat cu tine foarte bine si vreau sa te felicit pentru tot ce ai facut. Esti un profesionist desavarsit si cred ca meriti toate laudele. Vreau sa iti ofer acest cadou (si iti da o cutie impachetata cu hartie pentru cadou) ca semn al aprecierii mele.”

Cum te-ai simtii?

Te invit sa fi brutal de onest. Ai primi laudele si cadoul cu toata inima, deschiderea si fericirea pentru ca esti apreciat sau nu?

Acum imagineaza-ti ca TU esti in locul clientului si esti foarte incantat de ceea ce ai obtinut, oferindu-i felicitari si acel cadou.

Cum te simti acum? Cum te simti daca el ti-ar spune: “Multumesc, dar nu este nevoie. Cred ca nu este cazul, mi-am facut doar datoria”, si refuza cadoul?

Eu unul ma simt prost cand cineva nu imi accepta din toata inima ceea ce ii ofer, mai ales ca o fac neconditionat si chiar mi-o doresc.

Da, suntem invatati ca “nimeni nu iti ofera ceva fara sa vrea altceva la schimb“.

Este adevarata uneori, insa cred ca, daca stii cine esti tu cu adevarat si cand ai o anumita capacitate de a observa lumea din jurul tau, poti recunoaste cand cineva vrea ceva la schimb sau cand o face neconditionat.

Stii sa primesti atat de bine pe cat stii da oferi?

Daca nu, te invit sa incepi sa inveti sa primesti. II vei oferi apreciere si bucurie celui din fata ta.

Invatand sa primesti iti vei da un semn tie ca esti gata sa primesti cu bratele deschise, mult mai mult din ceea ce iti poate oferi viata.

Vei fi gata sa primesti ceea ce meriti pentru a trai VIATA pe care o meriti.

Cat timp nu vei fi gata sa primesti cu adevarat – nu vei primi.

Meriti mai mult asa ca invata sa primesti.

Te imbratisez,
Alex :)

**IMPORTANT
Intre 26-28 februarie 2016 va avea loc seminarul “Restarteaza-ti viata – Fii o femeie fericita” dedicat exclusiv femeilor ce sunt gata sa mearga la urmatorul lor nivel si sa se reconecteze cu esenta lor feminina. Va fi un weekend magic. Daca vrei mai multe detalii intra AICI.

**IMPORTANT
Intre 22-28 mai 2016 va avea loc super seminarul de 7 zile “Restart Life Journey – Descopera cine esti TU cu adevarat” in care voi lua 20 de lideri si vizionari intr-o calatorie fantastica ce le va schimba viata pentru totdeauna. Daca esti gata sa fii printre acesti 20 de curajosi te invit sa aflii mai multe pe www.restartlife.ro

No comments yet. Be the first!

Write your comment:

captcha

© 2019 Alex Marinca | Termeni si Conditii | GDPR .

Quality Web Design Company

top