Instructiuni de folosire pentru copii

Date Feb 9, 2016 Comments no responses
baby-10

Citeam zilele trecute un articol despre cum este mai bine sa iti cresti copii.

Erau o serie de “instructiuni de folosire” asa incat sa fie crescuti cum trebuie – scoala, job, familie, ce mai, cum sa ii educi ca sa fie “aranjati pe viata”.

Multi dintre cei care au copii poate ar fi spus ca este un articol excelent. Eu cred ca era o mare porcarie (scuze, dar este parerea mea).

Din punctul meu de vedere abordarea trebuie sa fie total diferita.

Cred ca pentru a-ti creste copii in asa fel incat sa ajunga sa traiasca viata pe care sunt meniti s-o traiasca, trebuie sa te schimbi tu ca si parinte intai.

Trebuie sa reusesti sa dai la o parte toate programarile si conditionarile pe care parintii tai ti le-au transmis, si care la randul lor, le-au invatat de la parintii lor.

Ai sansa acum sa rupi acest lant si sa te eliberezi pe tine, copiii tai si generatiile ce urmeaza.

Cum?

Eu vad oamenii ca pe niste verze. Cum? VERZE, exact.

Cand ne nastem suntem puri, liberi, lipsiti de orice programare. Imediat incepem sa fim programati de parintii nostri. Ei ne vor binele, insa si ei sunt “victimele” programarilor venite de la parinti, scoala, societate, etc.

Suntem invatati ca nu este bine sa ne plangem pentru ca insemna slabiciune, ca trebuie sa fim primii ca sa fim vazuti, ca trebuie sa fim mai buni ca ceilalti daca vrem sa reusim in viata, si multe alte absurditati pe care le integram ca fiind adevarate.

Ma intorc la verze. Cand ne nastem suntem acel miez pur, ce incepe sa fie acoperit de frunze (programari, conditionari) odata ce inaintam in viata.

Undeva, sub acele frunze de varza, miezul inca exista.

Asa ca TU ai acum responsabilitatea fata de tine si copii tai de a te elibera de programari si de a incepe sa traiesti cu adevarat.

TU esti cel mai bun exemplu despre cum va arata viata copilului tau.

Trebuie sa fii constient ca prin tot ce faci iti programezi copilul.

Incepe sa te transformi, sa te eliberezi pe tine de toata mostenirea pe care o cari in spate si vei fi cel mai bun profesor pentru copilul tau.

Cu cat vei fi mai liber cu atat copilul tau va fi mai liber sa-si traiasca propria viata si nu pe a ta sau a parintilor tai.

Cu cat ii vei impune mai multe, cu atat il vei programa sa fie ceea ce esti tu acum si ai fost invatat sa fii.

Nu e usor sa accepti ca esti condus de programarile parintilor tai si ca nu esti liber sa traiesti viata ta cu adevarat, insa daca te uiti in oglinda si esti onest cu tine, poti vedea unde in viata ta inca duci in spate ceea ce parintii tai ti-ai pus.

Si totusi, cum sa iti cresti copiii cel mai bine?

Lasa-i sa-si traiasca propria viata. Creaza-le un spatiu in care sa descopere singuri ceea ce viata a pregatit pentru ei si fii un observator. 

Asta necesita insa ca tu sa iti descoperi si sa iti dai la o pate propriile programari.

E greu, dar decizia este a ta.

Deschide ochii si priveste-ti copii. E timpul sa le oferi libertatea.

Te imbratisez,
Alex :)

**IMPORTANT
Intre 26-28 februarie 2016 va avea loc seminarul “Restarteaza-ti viata – Fii o femeie fericita” dedicat exclusiv femeilor ce sunt gata sa mearga la urmatorul lor nivel si sa se reconecteze cu esenta lor feminina. Va fi un weekend magic. Daca vrei mai multe detalii intra AICI.

**IMPORTANT
Intre 22-28 mai 2016 va avea loc super seminarul de 7 zile “Restart Life Journey – Descopera cine esti TU cu adevarat” in care voi lua 20 de lideri si vizionari intr-o calatorie fantastica ce le va schimba viata pentru totdeauna. Daca esti gata sa fii printre acesti 20 de curajosi te invit sa aflii mai multe pe www.restartlife.ro

 

No comments yet. Be the first!

Write your comment:

captcha

© 2019 Alex Marinca
Read Terms of Use and Privacy Policy.

Quality Web Design Company

top