De ce unii se reintorc intr-o relatie toxica sperand ca se va schimba ceva

Date Mar 3, 2017 Comments no responses
cheating-stories-that-didnt-end-the-relationship

“Alex, inca mai tin la el si vreau sa ma reintorc in relatie”, imi spuse intr-o sedinta de coaching cineva.

“De ce v-ati despartit?”, am intrebat.

“Desi eram impreuna de 10 ani, relatia nu mai mergea. Ne certam tot timpul, simteam ca nu mai este prezent si a si avut o relatie cu altcineva in perioada in care eram impreuna. Imi spunea mereu ca nu sunt buna de nimic si de fiecare data cand voiam sa fac ceva pentru mine, imi spunea ca sunt egoista si ca nu ii ofer nimic.”

“Eu am decis sa plec, insa acum cred ca am gresit. Vreau sa cred ca el se poate schimba si trebuie sa incerc sa-l ajut sa o faca.”

“In aceasta perioada in care am fost despartiti am iesit cu altcineva, insa nu a mers. Mereu il comparam cu fostul partener. Cred ca doar el ma cunoaste foarte bine si stie ce vreau.”

O ascultam cu atentie si ma gandeam la viata pe care urmeaza sa o aiba daca se reintoarce la fostul partener.

“Daca esti brutal de onesta cu tine, si stiindu-l foarte bine pe fostul tau partener, crezi ca el se va schimba vreodata?

Crezi ca el va decide ca este dispus sa lucreze cu el in a-si transforma viata, a evolua si a face in asa fel incat sa ajunga sa vada relatia voastra si pe tine in alta lumina?”

S-a uitat la mine, a zambit si mi-am dat seama ca in acel moment a fost onesta cu ea si in interiorul sau a recunoscut ceea ce deja stia, dar se mintea ca nu stie.

“….nu…nu se va schimba niciodata…sau cel putin nu in urmatoarea perioada…”, mi-a raspuns.

Majoritatea celor care isi doresc sa revina intr-o relatie care nu a mers, nu isi pun intrebarea daca cu adevarat va fi relatia pe care o viseza.

Adica, va fi o relatie plina de respect, iubire neconditionata, intelegere si sustinere?

Pe bune, crezi ca va fi asa?

Daca esti brutal de onest cu tine, tu stii ca nu va fi asa.

Insa din diferite motive (si am discutat despre asta in blogurile trecute) gen teama de singuratate, de a pierde anumite avantaje (unele materiale), povestea cu copiii care au nevoie de o familie (sa fim seriosi, pe copii nu-i ajuta cu nimic o familie disfunctionala, ci au nevoie pentru a se dezvolta sanatos de una plina de armonie), si asa mai departe, se mint pe ei insisi si “uita” sa-si puna astfel de intrebari.

E un proverb romanesc ce spune ca: “Ciorba reincalzita nu mai are acelasi gust.”

Chiar crezi ca fostul partener se poate schimba atat de mult incat sa inceapa sa te respecte, sa te iubeasca neconditionat, sa te sustina, sa te aprecieze, sa fie fidel sau sa te imbratiseze cu iubire?

Daca raspunsul este da, atunci fa-o.

Daca insa raspunsul este nu, atunci ce naiba vrei sa faci?

Inainte de a te reintoarce, fa un exercitiu si imagineaza-ti cum va arata viata ta peste o luna, 6 luni, un an si peste 3 ani.

Fii brutal de onest cu tine…nu te minti frumos…

Deci…cum este?

Nu prea placuta…este?

Noi credem ca putem controla incontrolabilul.

Credem ca il putem schimba pe partenerul nostru. 

In realitate, el (ea) este singurul care poate decide sa se schimbe.

Atata vreme cat vei vrea sa schimbi ceva ce nu tine de tine…si anume pe partenerul tau si modul in care isi traieste viata intr-o relatie si nu numai, vei trai intr-o continua frustrare, suparare, suferinta.

Observa-ti partenerul si decide ce vrei sa faci.

Daca acesta este dispus sa se schimbe si incepe sa faca ceva practic…decide – sa te reintorci sau sa nu.

Daca acesta nu este dispus sa faca nimic pentru relatie…decide – sa te reintorci, dar sa-ti asumi consecintele si modul in care va arata viata ta, sau sa nu te mai intorci si sa-ti refaci pe bune viata si sa-ti asumi faptul ca vei putea fi fericit cu adevarat langa cineva care iti poate oferi o relatie sanatoasa.

Cu cat vei fi mai onest cu tine, cu atat iti va fi mai usor sa iei decizia corecta.

Cea pe care tu deja o stii, dar pretinzi ca nu o stii.

Te invit sa alegi ceea ce-ti ofera libertate.

Adevarata iubire este doar in libertate.

Asta cauti?

Daca da, atunci stii ce ai de facut.

Daca nu, atunci asuma-ti-o, dar nu-ti mai plange de mila.

Si o spun cu ce mai mare iubire pe care ti-o port.

Te imbratisez,

Alex :)

***IMPORTANT***
Am facut loc pentru 5 persoane in programul meu de coaching ”Restarteaza-ti Viata”. Daca simti ca e momentul sa faci acest pas te invit sa aplici pentru o Consultatie Gratuita in care vreau sa ne cunoastem. Da click AICI si inscrie-te la Consultatia Gratuita.

*** IMPORTANT ***
Mastery Coaching School

Daca esti coach, psiholog, psihoterapeut, trainer, speaker, facilitator, consultant, personal trainer, nutritionist sau lucrezi cu oamenii in general, sau daca te gandesti sa pornesti in vreuna din aceste directii, atunci faptul ca citesti aceste randuri nu este intamplator.

Ai sansa sa mergi la urmatorul nivel intr-un program de 9 luni ce te va transforma pentru totdeauna. 9 luni in care vei invata “pe bune”, foarte aplicat, secretele despre cum sa fii un facilitator al transformarii la nivel de “Mastery”cum sa iti traiesti viata la cel mai inalt nivel, cum sa-ti construiesti un brand si cum sa castigi bani facand ceea ce iubesti.

Este un program doar pentru cei ce sunt pregatiti de a face diferenta in aceasta lume. In acest an am mai facut loc pentru o noua grupa de 15 de locuri. Daca vrei sa faci parte din cei 15 participanti te invit sa aplici AICI. Trainingul se va tine la BRASOV.

**IMPORTANT***
Intre 21-27 mai 2017 va avea loc urmatoarea editie a super seminarul de 7 zile “Restart Life Journey – Descopera cine esti TU cu adevarat” in care voi lua 20 de curajosi intr-o calatorie fantastica ce le va schimba viata pentru totdeauna. Daca simti ca acesta este momentul sa incepi sa iti traiesti viata cu adevarat, te invit sa afli mai multe pe www.restartlife.ro

No comments yet. Be the first!

Write your comment:

captcha

© 2019 Alex Marinca | Termeni si Conditii | GDPR .

Quality Web Design Company

top